International grand propaganda Circus

This post is also available in: Angol

international grand propaganda circus

International grand propaganda circus (80 cm x 120 cm) – 2012

6 éve élek a 9. kerületben és ez alatt az időszak alatt József Attila nagy hatással volt rám (itt született pár utcányira a lakóhelyemtől). A környék utcáin, rengeteg helyen jelen vannak falfirkák, graffitik, ezek is ihleték a művemet.

A társadalom jellegzetessége, hogy mindenki tartozni szeretne valamilyen közösséghez, de ma már olyan sokféle és annyi csoport van, hogy nehéz követni, lépést tartani vele. Az ember akarva-akaratlanul hozzácsapódik néhányhoz, de legalább egyhez biztosan. A marketing is számos eszközt használ, hogy propagálja az adott „terméket” amelyek szinte minden pillanatban bombáznak minket. Mivel a reklámok többsége plakátok, falragaszok formájában jut el az emberekhez, emiatt én is egyfajta „posztert” készítettem. A saját stílusomat felhasználva szerettem volna megmutatni, hogy különböző eszmék mellé milyen egyszerű személyeket állítani, még akkor is, ha esetleg nem ugyanabban a korban éltek, vagy semmi kapcsolódási pontjuk nincs az adott eszmével.

Kiállításra került a XVII. Pszinapszis “Bevetetlen Álmok” című kiállításon 2013. április 12-14 között.

A festmény vászonra készült olajfestékkel és akrilfestékkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>